©  Foto:

Lemvig Havn

I dag kalder Lemvig Havn sig selv for en oplevelseshavn.

Havnen har de senere år gennemgået en stor forvandling, så den i dag fremstår som et indbydende sted for sejlere og turister. På havnen ligger der flere restauranter,og man kan stå på kajen og se op til gågaden, der ligger kun 50 meter væk. Om sommeren summer havnen af liv og aktiviteter; koncerter, bagagerumsmarkeder, fødevarefestival, musikfestival og meget meget mere...

Havnepenge kan betales i cashloaderen på Mathildes kaj.

 

Fra fiskerihavn til lystbådehavn.

Da man byggede den store højvandsmur, istandsatte man samtidig havnearealet, således at det blev imødekommende overfor byens beboere og turister. Hvor der tidligere lå kuttere og andre erhvervsbåde, ligger der nu lystbåde i havnen.I begyndelsen af 1900-tallet var Lemvig stadig en fremtrædende fiskerihavn, med mange landinger fra Nordsøen. Da Thyborøn Havn imidlertid åbnede som landingshavn i 1917 ændrede det sig hurtigt, da Thyborøn var det naturlige første stop på ruten ind fra Nordsøen. Lemvig genvandt dog lidt af sine landinger i 40’erne, da man i 1946-47 startede isværk og fiskeauktion i Lemvig. Fiskeauktionen lukkede først i 2008, og hermed skete skiftet fra erhvervshavn til lystbådehavn.

Lemvig skilte sig ud fra andre havnebyer på den måde, at de frugtbare jorde omkring Lemvig har gjort, at egnens hovederhverv er landbrug – og ikke fiskeri. Til trods for dette var Lemvig alligevel fra 1950’erne til 1990’erne en af Danmarks større fiskerihavne.

 

Enjoy Limfjorden fra vandsiden!

Besøg Havneguide og find inspiration til din Limfjordsferie.